Ahoj, přes vyhledávač se mi podařilo najít pěkné letenky se Saudia, ale mám docela obavy co se týká rezervace. Normálně bych nákup řešil přímo přes leteckou společnost, ale u té mi to na zpáteční letence hodí u výběru letu "null seat left" u všech cenových variant. Jediná možnost je zadat jiný let s nesmyslným třídenním přestupem a ještě o 50 % dražší. Když jsem zkusil zadat jednotlivé segmenty trasy u Saudia, tak všechny lze samostatně koupit, ale právě na zpáteční letence nejsou na výběr tarify "Guest Saver", ale výběr začíná až od "Guest Basic". Je vhodné v takovém případě udělat rezervaci například přes Booking a podobně nebo si tím akorát zadělám na problémy? Jsem v tomhle dost nezkušený, tak budu rád za všechny reakce.  .

Let. spol. nenabízí stejný tarif jako prostředníci. Risknout to nebo nikoli?

Založil(a) ve fóru Hledám letenku

35 reakcí

Ahoj, přes vyhledávač se mi podařilo najít pěkné letenky se Saudia, ale mám docela obavy co se týká rezervace. Normálně bych nákup řešil přímo přes leteckou společnost, ale u té mi to na zpáteční letence hodí u výběru letu "null seat left" u všech cenových variant. Jediná možnost je zadat jiný let s nesmyslným třídenním přestupem a ještě o 50 % dražší. Když jsem zkusil zadat jednotlivé segmenty trasy u Saudia, tak všechny lze samostatně koupit, ale právě na zpáteční letence nejsou na výběr tarify "Guest Saver", ale výběr začíná až od "Guest Basic". Je vhodné v takovém případě udělat rezervaci například přes Booking a podobně nebo si tím akorát zadělám na problémy? Jsem v tomhle dost nezkušený, tak budu rád za všechny reakce.

0

Přes Booking je to v pohodě, bál bych se Kiwi a podobných zprostředkovatelů.

Tady už jsou desítky témat ohledně spolehlivých a nespolehlivých zprostředkovatelů.

0 Citovat

Na fórum jsem tady koukal a dokonce přímo na Booking byl dotaz relativně nedávno. V dotazu mi asi ani nejde tolik o spolehlivost zprostředkovatele (nebo možná jde), ale spíš o to, že ten let mi to přímo přes Saudia nepustí. Odlet je přibližně za týden, tak bych se chtěl vyvarovat zbytečným potížím. Jazykově se tak nějak domluvím na dovolené, ale řešit problém s podporou přes telefon si moc netroufám.

0 Citovat

U Saudia bych to asi úplně neriskoval, docela často hýbou s lety. Btw Booking je Gotogate. Když nejsou změny tak cajk, ale...

1 Citovat

Urcite bych netvrdil, ze pred booking je to v pohode. Jen v pripade, ze se nic nestane. Gotogate je zrovna jedna z tech problemovych agentur.

Co vam nabidne treba letuska? 

1 Citovat

U Gotogate bych si dal pozor na seskládání rezervace z několika letenek. Dělají to tak, když je to levnější než na jedné letence, člověk si toho ani nemusí všimnout, když nedává pozor. Třeba by to takhle mohli vyskládat i z různých letenek v různých tarifech, když není nejlevnější dostupný na všech letech? Chce to pozorně prozkoumat, co přesně Booking/Gotogate nabízí.

0 Citovat

Letušku jsem zkusil až teď a ta mi na stejné trase Saudia nenabídla. A nejlevnější letenku o cca 7k dražší.

0 Citovat

Je třeba vyzkoušet OTA jak Amadeus, tak Galileo...

1 Citovat

Lama23 napsal(a):

Letušku jsem zkusil až teď a ta mi na stejné trase Saudia nenabídla. A nejlevnější letenku o cca 7k dražší.

V první řadě to všem usnadníte , když se pochlubíte, o jakou konkrétní letenku (trasa, dny v týdnu, cena) se bavíme .) 

treba ten routing, co vam nasel booking, najdeme pres matrix, a pak to bude nejspis schopna letuska schopna vystavit po zaslani routingu na mail.

Zlvadaji to rychle, a kdybych si mel vybrat mezi gotogate a letuskou, tak si vyberu letusku :) 

5 Citovat

Jednalo se o letenky z ZRH do BKK. Tam 24.2.2025 a zpět 11.3.2025 s přestupem v Rijádu za cca 9.400,-. Bohužel, když se podívám teď, tak už je odkaz jen na Kiwi a Saudia, kde je stále stejný problém, že za tu cenu nejdou koupit. Podobných termínů bylo ještě několik, ale aktuálně pro ně platí to samé. Jinak co se týká Amadeus nebo Galileo, tak ty jsem si teď musel vygooglit a popravdě se v tom nedokážu moc zorientovat ;-)

0 Citovat

taky to může brát někde z cache, a ty lety už nemusí jít koupit...zkusil bych se proklikat k platbě, než budeš slavit (ne, že by bylo co...)

2 Citovat

Za 418 eur mi to ide booknut na Expedii, a tam by som sa toho nejako nebál, s tou mam dobre skúsenosti aj pri zmenách letov... I keď saudia môže byť trocha riziko :)

0 Citovat

Když to projedu skyscannerem, nabízí to spoustu OTAs, mimo jiné trip.com za ca. podobnou cenu jako booking (380 EUR)

0 Citovat

… na ty saudii se mi to normalne povedlo vybrat, cenovka byla cca 12 tisic CZK v te nejnizsi nabidce (jen kabinove zabazadlo)

0 Citovat

jinak teda matrix to najde. takze klidne si to najit na matrixu a routing vcetne booking class (T) a tarifu TPRXCHS42 (tam) a TPRXCHS43 (zpet) poslat na letusku a ti to vystavi (pokud tam neni nejaka restrikce apod). za cca 10 000 to je.

bude to urcite vic safe nez gotogate a podobni oportunisti :)

0 Citovat

občas jo, ale tohle trip.com furt nabízí za 380 (a je tam záruka vystavení po platbě)

edit: na cestě zpět je tam 13.5 hodiny v RUH, s tím počítáš?

0 Citovat

Lord Pitzbudka napsal(a):

… na ty saudii se mi to normalne povedlo vybrat, cenovka byla cca 12 tisic CZK v te nejnizsi nabidce (jen kabinove zabazadlo)

Za těch 12 tisíc se mi to povede také, ale s přestupem 76 hodin místo 13 h. Co se týká Letušky a zaslání potřebných údajů, tak jsem ani nevěděl, že to takto také funguje. Děkuji za radu a ještě uvidím... Pokud se to pohybuje 12k a víc, tak už pro mě není odlet z Curychu tak zajímavý.

0 Citovat

jestli to chceš koupit za 9,463 czk u spolehlivýho OTA s OK podporou, můžeš napsat SZ, navedu tě

0 Citovat

jo, sorry - toho dlouhyho stopoveru co tam hodil web saudia sem si nevsiml.

nicmene mateix ma tu variantu s 13 hodinovym prestupem.

0 Citovat

nucene premisteny brumak napsal(a):

občas jo, ale tohle trip.com furt nabízí za 380 (a je tam záruka vystavení po platbě)

edit: na cestě zpět je tam 13.5 hodiny v RUH, s tím počítáš?

To jsem také koukal, ale tak dobře to neznám a Booking pro mě byl pocitově tak nějak lepší (asi blbost). S delším přestupem přes noc po cestě zpět jsem počítal. Také moc děkuji za rady. Jinak řešil jsem hlavně to, že když ta letenka nejde koupit u letecké společnosti, tak jestli je rozumné ji koupit přes jiné prodejce. 

0 Citovat

Děláte z toho zbytečné drámo, normálně to kup, o peníze určitě nepřijdeš.

0 Citovat

Sue Ellen Ewing napsal(a):

Děláte z toho zbytečné drámo, normálně to kup, o peníze určitě nepřijdeš.

to sice ne, ale saudia aspon v minulosti rada rusila lety.

a pak je to o tom, jestli to chces resit spis se supportem gotogate (nechces) mebo aerolinky nebo nekoho jineho.

0 Citovat

Lama23 napsal(a):

To jsem také koukal, ale tak dobře to neznám a Booking pro mě byl pocitově tak nějak lepší (asi blbost). S delším přestupem přes noc po cestě zpět jsem počítal. Také moc děkuji za rady. Jinak řešil jsem hlavně to, že když ta letenka nejde koupit u letecké společnosti, tak jestli je rozumné ji koupit přes jiné prodejce. 

Jo, je to celkem normalni jev.

0 Citovat

Mně také Saudia zrušila let, sami zavolali a zajistili mi let u jiné letecké společnosti.

0 Citovat

Tomu už je ale Sue, jak jistě víš, dávno konec, takže bych to sem moc netahal.

3
35 reakcí